Отборите на Черно море и Локомотив (Пловдив) приключват редовния сезон с мач помежду си,

...
Отборите на Черно море и Локомотив (Пловдив) приключват редовния сезон с мач помежду си,
Коментари Харесай

Черно море ще спира кошмарни серии

Отборите на Черно море и Локомотив (Пловдив) приключват постоянния сезон с мач между тях, който ще дефинира и крайното им класиране преди началото на плейофите. И двата отбора ще се включат във втората осмица, само че още не се знае в коя от двете групи.

Съперниците са в неприятна форма, като имат безусловно идентични индикатори в последните си 4 мача - две равенства и две загуби. Черно море би трябвало да спира две кошмарни серии - тимът е без победа в 9 следващи дуела - най-дългата му серия без триумф от началото на сезона. Освен това, " моряците " нямат домакинска победа в 10 следващи мача и се надяват да вземат първи три точки под управлението на Илиан Илиев, написа Sportal.bg.

До момента варненци са вкарали единствено 8 попадения на " Тича ". Локомотив пък не се показва безапелационно като посетител и завоюва единствено един от последните си 11 мача на непознат терен. " Смърфовете " са и измежду отборите с най-слаба офанзива, с маркирани 21 гола. По-малко имат единствено Пирин (19), Дунав (17) и Витоша (12).

Въпреки неприятните резултати напролет, Черно море оказа опозиция против всеки от водачите в шампионата. " Моряците " си потеглиха с точка от " Българска войска ", след това отстъпиха трагично на Левски, а в предишния кръг изгубиха с 1:3 от Лудогорец в Разград, само че могат да се усещат ощетени от някои съдийски решения. Аут за днешния мач сигурно са контузените Дани Кики и Мирослав Енчев, а Даниел Димов е под въпрос. Илиан Илиев ще разчита на положителната форма на централния нападател Радослав Василев, както и на опита на капитана Георги Илиев. Голмайсторът на отбора Мариян Огнянов ще провежда играта в средата на терена, а статистиката сочи, че когато той бележи, Черно море в никакъв случай не губи.

Локомотив ще бъде без наказаните Симеон Райков, Веселин Марчев и Парвиз Умарбаев. Това е сериозен проблем за старши треньора Бруно Акрапович, тъй като и тримата са съществени футболисти, а Марчев не е пропуснал нито един мач досега. " Смърфовете " би трябвало да са деликатни, тъй като са тимът с най-вече червени картони от началото на сезона - 6. Най-голямата опасност за вратата на Черно море ще е Анте Аралица, който ще има поддръжката на Димо Бакалов и Абделхаким Буна.

През есента Черно море се наложи при визитата си на " Лаута " с 3:0. Общият баланс сред двата отбора в елита е следният: 97 мача, от които 30 победи за варненци, 27 равенства и 40 триумфа за Локо. Головата разлика е 131:110 в интерес на пловдивчани.

ППЛ - 26-и кръг:

ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ)

Вероятни сформира:

ЧЕРНО МОРЕ (4-2-3-1):  Макенджиев; Зехиров, Д. Димов, Хасани, Кононго; Г. Илиев, А. Цветков; Ндонгала, М. Огнянов, Фенуш; Р. Василев
Старши треньор: И. Илиев
ЛОКО ПД (4-2-3-1):  И. Пиргов; Я. Ангелов, С. Езе, Везалов, Муса; Банович, Елитон; Михалевич, Буна, Бакалов; Аралица
Старши треньор: Б. Акрапович

СЪДИЯ:  Стефан Апостолов
СТАДИОН:   " Тича "
НАЧАЛО:  16:00 часа
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР